Tirons les fils

Tirons les fils

In de loop van de maand maart heeft het cultureel centrum van Jette, de “Armillaire”, de club een workshop aangeboden onder leiding van Catherine, met als thema “opsluiting” (maar niet alleen…). Met behulp van een boekje, dat vooraf aan de club was uitgedeeld, hadden wij het genoegen aan deze workshop deel te nemen gedurende 3 sessies van 2 uur. We hebben niet alleen het thema van de pandemie verkend, maar ook de instrumenten die deze zelfde pandemie ons heeft doen ontwikkelen (onze “golden nuggets”!).

Door middel van verschillende media (schilderen, schrijven, collage) dachten we na over de co-constructie van een ideale wereld, gebaseerd op onze waarden en onze gouden klompjes.

Het resultaat van deze reflectie is dit: “Onze ideale wereld”

Een collectief werk dat onze ideale wereld voorstelt, gemaakt door de vier clubleden die zich bij deze activiteit betrokken voelen, Olivia en Giorgia die de leden bij de activiteit begeleidden, en Catherine die het allemaal vergemakkelijkte en omkaderde!

Op verzoek van de leden om de activiteit in de club te herhalen, hebben we besloten een voortzetting te bedenken: elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur komen we samen, kiezen we een te behandelen thema, dat in een collectief werk zal worden voorgesteld.

Een module: een gesloten groep, vier sessies, één werk.

Onze werkenoeuvres: