Partners
Het avontuur van Norwest begon in 2013, toen 4 instellingen uit het noordwesten van Brussel, die al gewend waren om samen te werken, bijeenkwamen om te onderzoeken en te identificeren wat een netwerk zou kunnen vormen.
Al snel werd een formele raadpleging van 16 instellingen uit hetzelfde geografische gebied opgezet. Dit omvat drie ziekenhuizen, vijf geestelijke gezondheidsdiensten, vier initiatieven voor beschut wonen, twee psychiatrische verzorgingstehuizen, een thuispsychiatrische zorgteam (SPAD) en een medisch centrum.
De Club heeft van oudsher gewerkt met personeel dat gedetacheerd werd vanuit partnerinstellingen.
De Clinique Sans-Souci is een open psychiatrisch ziekenhuis met ruimte voor 145 volwassenen in zes zorgunits, verspreid over een bosrijk en rustig park in Jette (Brussel). Het personeel bestaat uit 130 mensen, waaronder 8 artsen, 85 verpleegkundigen en paramedici, en zeer recent ook enkele ervaringsdeskundigen.
De Clinique Sans-Souci heeft ook de oprichting van Club NORWEST ondersteund, een "huis voor iedereen", een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is om te praten, luisteren, discussiëren, een koffie te drinken, of een spelletje Scrabble te spelen...
Contact
Telefoon: 02/478.04.33
Website: https://www.sans-souci.be
REV
De gespreksgroep van de Entendeurs de Voix (REV) vindt plaats van 17.00 tot 18.30 uur in Club NorWest. Het is een zelfhulpgroep voor mensen die leven met ongebruikelijke percepties, zoals het horen van stemmen. In een klimaat van vertrouwen en respect voor ieders overtuigingen, is het mogelijk om beter te leren omgaan met de stemmen en de dagelijkse moeilijkheden het hoofd te bieden.
Contact
Telefoon: 0499/88.49.64
Website: https://www.rev-belgium.org
Facebook-pagina: www.facebook.com/Entendredesvoi
Le Funambule
De vzw Funambule organiseert en begeleidt een gespreksgroep in Club NorWest van 16.30 tot 18.00 uur. Voor wie? Voor iedereen die met een gestabiliseerde bipolaire stoornis leeft en wil leren hoe hij of zij de ziekte beter kan beheren in het dagelijks leven en de kwaliteit van leven kan verbeteren. Een gespreksgroep is een bijeenkomst waar iedereen zijn verhaal kan delen, luisteren, ervaringen uitwisselen en informatie verkrijgen. Zonder oordeel, met eerbied voor jezelf en anderen, in een zorgzame en vertrouwelijke omgeving.
Contact
Telefoon: 0032 492/56.79. 31
E-mail: info@funambuleinfo.be of info@bipolarite.org
Website: www.funambuleinfo.be
Facebook-pagina: www.facebook.com/LeFunambule.bipolaire
Similes (Fr)
De gespreksgroepen van Similes Brussel zijn plekken voor uitdrukking en luisterend oor voor naasten van mensen met een psychische aandoening. Deze groepen worden eenmaal per maand georganiseerd van 18.00 tot 20.00 uur in Club Norwest, na de reconnectie-atelier. Ze hebben vijf doelen: ontvangen en luisteren, de problemen en behoeften van gezinnen bestuderen en middelen ontwikkelen om het publiek en de betrokken overheden in te lichten, opleiden en sensibiliseren van zorgverleners, sociale instanties en de politiek, en werken aan het versterken van de rol van mantelzorgers.
Contact
Telefoon: 02/ 511. 06.19
E-mail: info@similes.brussels
Website: https://similes.brussels
Facebook-pagina : https://www.facebook.com/similesvzw
Kaffee Similes (Nederlands)
Kaffee Similes biedt eenzelfde luisterend oor en uitdrukkingsruimte als de gespreksgroepen van Similes. Deze worden eenmaal per maand georganiseerd van 19.00 tot 21.00 uur in Club Norwest en zijn bedoeld voor naasten van mensen met psychologische kwetsbaarheden. In Kaffee Similes is iedereen uitgenodigd om te praten over wat hij of zij meemaakt met andere lotgenoten.
Er wordt aandacht besteed aan luisteren, het uitwisselen van adviezen en het ontwikkelen van oplossingen.
Contact
Telefoon: 0486/34.93.38
Website: www.similes.be
L’Anatole
L’Anatole biedt gespreks- en ondersteuningsgroepen in een veilige en zorgzame omgeving voor ouders of naasten van jongeren die geconfronteerd worden met schoolangst. Deze groepen vinden plaats elke tweede maandag van de maand in Club NorWest, van 19.30 tot 21.30 uur (ontvangst vanaf 19.15 uur), met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. De gespreksgroepen bieden de mogelijkheid om vragen te stellen, ervaringen te delen met andere ouders en mogelijke oplossingen te verkennen om hiermee op een rustigere manier verder te gaan. Ze hebben geen therapeutische bedoeling.
Contact
E-mail: contact@lanatole.be
Telefoon: 0468/47.93.49
Website: https://www.lanatole.be/contact
Facebook-pagina: https://www.facebook.com/people/LAnatole/100063441236577/